OTO SERVİSLERİ 1. ETAP 2012 YILI GENEL KURULU YAPILDI

Odamız öncülüğünde 2007 yılında kurulan S.S.Otomotiv Servisleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu 29.06.2013 tarihinde Kooperatif şantiyesinde yapıldı.

S.S.Otomotiv Servisleri Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi 2012 Yılı Genel Kurul Toplantısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kamil AKÇADIRCI, KESOB Başkanı Mustafa ALAN, Bakanlık temsilcisi ve üyelerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

            Genel kurul açılış konuşmasını yapan Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi ODAKIR 2012 yılında yapılan faaliyetlerden ve 2013 yılı için planlanan faaliyetler hakkında şu görüşlere yer verdi;

2012 Yılı Haziran ayında ihalesi yapılan Kooperatifimiz Temmuz ayı ile birlikte hızlı bir şekilde temelleri atılmış ve çalışmalar başlamıştır. Kooperatifimiz % 60 Bakanlığımızın finansal desteği ve % 40 Kooperatifimizin kendi bütçesi imkanları dahilinde yapılmaktadır, Servisleşme adına otomotiv sanayi sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın daha modern ve gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmalarının teminini sağlamak için Oda olarak öncülük edip tamamen Odamızın gözetimi ve desteği ile devam eden kooperatifimizde yapılacak olan işyerlerimizin her biri 600 M2-1200 M2 olmak üzere TSE Standartlarına uygun olarak çağın gerektirdiği tüm teknolojik donanımları içerisinde barındıracak şekilde yapılacaktır.

Kayseri’nin son yıllarda her alanda büyüdüğü gibi otomotiv sanayi alanında hızla geliştiğini artık Yeni Sanayi Bölgemizdeki işyerlerinin ihtiyaca cevap verme noktasında sıkıntılar oluştuğunu, bu nedenle şehrimize bölge sanayilerinin kurulması gerektiğini belirten Kooperatif Başkanımız Şeyhi ODAKIR, “ Oto Sanatkarları Odamıza ve Kooperatifimize gelen yoğun istek ve talepler doğrultusunda özellikle Şehrimizin Doğu kısmında yani Gesi,İldem, Beyazşehir bölgelerinde vatandaşlarımızın Yeni Sanayinin kendilerine çok uzakta kaldığını aracının ufak bir işi dahi olsa sanayiye gitmenin zorluğundan bahsetmektedirler. Bu talepleri dikkate alarak yönetim kurulu üyelerimiz ile şehrin doğu kısmına bir küçük sanayi sitesi kurulması yönünde çalışmalar başlattık. Belediye Başkanlarımız ile görüştük ve o bölgede arsa temini için başkanlarımızdan söz aldık. Önümüzdeki aylarda şehrin doğu kısmına da 2. etap işyerleri olarak Kooperafimiz bünyesinde çalışmalar başlayacak ve o bölgeye de bölge sanayisi kurulması sağlanacaktır. dedi.

Başkan Odakır “Kooperatifimizin hizmete girmesinde büyük emekleri geçen Ankara’da Bakanlık nezninde çalışmaları hızlandıran Kayseri Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ başta olmak üzere, Kocasinan belediye Başkanımız Sayın Bekir YILDIZ ve Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh BÜYÜKKILIÇ’ a üstün gayret ve yardımlarından dolayı teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.”

Başkanımızın konuşmasının ardından divan başkanı Osman MUSASAVRAN görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından huzur içerisinde toplantıyı kapattı ve topluca yemeğe geçildi.